Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη πτώση από το 2011 για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Λυγίζουν τα νοικοκυριά από τα υψηλά επιτόκια. Τα πιο συνηθισμένα δάνεια σταθερού επιτοκίου ξεπερνούν το 6%, ένα σημείο που θεωρείται ως επίπονο όριο για τους καταναλωτές.

Η μεγαλύτερη πτώση από το 2011 για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2011 έκαναν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη Halifax, καθώς η αγορά ακινήτων λυγίζει μπροστά στο αυξανόμενο κόστος δανεισμού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μέσο κόστος μιας κατοικίας μειώθηκε κατά 2,6% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στις £285.932 (335.000 ευρώ περίπου). Οι τιμές υποχώρησαν 0,1% σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική πτώση.

Η αίσθηση ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό έχει ωθήσει υψηλότερα το κόστος των στεγαστικών δανείων, με τα πιο συνηθισμένα δάνεια σταθερού επιτοκίου τώρα να ξεπερνούν το 6%, ένα επίπεδο που θεωρείται ως επίπονο όριο για τους καταναλωτές.

«Η συμπίεση στις τιμές θα λειτουργήσει αναπόφευκτα ως τροχοπέδη στη ζήτηση, καθώς οι αγοραστές εξετάζουν τι μπορούν ρεαλιστικά να αντέξουν οικονομικά», δήλωσε ο Kim Kinnaird, διευθυντής της Halifax Mortgages.

Σε ένα περαιτέρω πλήγμα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, οι traders τιμολογούν τώρα ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια στο 6,5% έως τον Δεκέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο από το 1998.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v