Κίνα: Πρόστιμο $984 εκατ. στην Ant Group

Με το πρόστιμο ολοκληρώνεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης της fintech εταιρείας, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης αρχικής δημόσιας προσφοράς των 37 δισ. δολαρίων.

Κίνα: Πρόστιμο $984 εκατ. στην Ant Group

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή την επιβολή προστίμου 984 εκατ. δολαρίων (7,12 δισ. γουάν) στην Ant Group για παραβίαση των κανονισμών σχετικά με την προστασία των καταναλωτών και την εταιρική διακυβέρνηση.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε διαδικτυακή εταιρεία στην Κίνα. 

Με το πρόστιμο ολοκληρώνεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης της fintech εταιρείας, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης αρχικής δημόσιας προσφοράς των 37 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, για τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα της Κίνας το πρόστιμο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της καταστολής που εξαπέλυσε το Πεκίνο και εξανέμισε δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης. 

Η μετοχή της μητρικής της Alibaba, η οποία έχει μερίδιο 30% στην Ant Group, ενισχύεται 3,3% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. 

Η Ant Group, η οποία ιδρύθηκε από τον Τζακ Μα, δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, στα καταναλωτικά δάνεια και στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων. 

H κεντρική τράπεζα της Κίνας επέβαλε πρόστιμο και στις Alipay και Tenpay, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες πληρωμών στην Κίνα, ενώ ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε τα παράνομα εισοδήματά τους. 

Τα πρόστιμα ανέρχονται σε περίπου 415 εκατ. δολάρια και για τις δύο εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v