Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν για την Ουκρανία και τη συμφωνία για τα σιτηρά

Τηλεφωνική επικοινωνία του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν για την Ουκρανία και τη συμφωνία για τα σιτηρά
Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία και τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα απειλεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί πολλά αιτήματα για την αποστολή των δικών της σιτηρών και λιπασμάτων. Η συμφωνία λήγει στις 17 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το Σάββατο ότι πιέζει τη Ρωσία ώστε να παρατείνει τουλάχιστον για τρεις μήνες τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρυσι με τη διαμεσολάβηση της Άγκυρας και των Ηνωμένων Εθνών, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με το Reuters, συζητήθηκε και το θέμα της επιστροφής των διοικητών του Αζοφστάλ στην Ουκρανία μετά τη χθεσινή επίσκεψη Ζελένσκι στην Τουρκία, κάτι που προκάλεσε την ενόχληση της Μόσχας, Βάσει συμφωνίας, οι πέντε στρατιωτικοί έπρεπε να παραμείνουν στην Τουρκία ως το τέλος του πολέμου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v