Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα η τιμή φυσικού αερίου

Το συμβόλαιο αναφοράς στην Ολλανδία υποχώρησε έως και 4,7%. Οι τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν επίσης, καθώς η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Βρετανία παραμένει πολύ χαμηλή από τις αρχές Ιουνίου.

Σε χαμηλό μήνα η τιμή φυσικού αερίου

Για δεύτερη μέρα επεκτείνουν την πτώση τους οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, φτάνοντας σε χαμηλό μήνα εν μέσω της χαμηλής ζήτησης για το καύσιμο.

Oπως σημειώνει το Bloomberg, το συμβόλαιο αναφοράς στην Ολλανδία υποχώρησε έως και 4,7% - πλέον με πτώση 1,4% βρίσκεται στα 29 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Οι τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν επίσης, καθώς η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Βρετανία παραμένει πολύ χαμηλή από τις αρχές Ιουνίου.

Η αδύναμη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο να πέσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το καλοκαίρι του 2021. Η Βρετανία δεν έχει μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπως αυτές στην ηπειρωτική Ευρώπη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χαμηλότερη η ζήτηση κατά τους θερμότερους μήνες, καθώς δεν μπορεί να συσσωρεύσει καύσιμα για το χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v