Δικαστική νίκη Microsoft, ανοίγει ο δρόμος για εξαγορά της Activision

Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει το ντιλ των $69 δισ., το μεγαλύτερο στην ιστορία του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών.

Δικαστική νίκη Microsoft, ανοίγει ο δρόμος για εξαγορά της Activision

Η Microsoft έλαβε την έγκριση δικαστηρίου να προχωρήσει στην εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισ. δολαρίων, σε μια ήττα στις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ να μπλοκάρει το μεγαλύτερο ντιλ της ιστορίας στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόφαση της δικαστού Ζακλίν Σκοτ Κόρλεϊ στο Σαν Φρανσίσκο σημαίνει ότι η Microsoft είναι σε θέση να κλείσει το ντιλ με την Activision πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου παντού εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι αρχές άσκησαν βέτο στη συμφωνία τον Μάιο.

Η Microsoft είχε υποστηρίξει ότι θέλει να συγχωνευτεί με την Activision για να επεκταθεί και στον τομέα των παιχνιδιών για κινητά - μια περιοχή όπου ουσιαστικά δεν έχει παρουσία. Η Activision είναι η ιδιοκτήτρια της King, η οποία δημιούργησε το παιχνίδι Candy Crush.

Η συγχώνευση θα φέρει τη Microsoft στην τρίτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών πίσω από την κινεζική Tencent, του League of Legends, και την ανταγωνιστική κονσόλα παιχνιδιών Sony, είχε ανακοινώσει η Microsoft.

Η μετοχή της Activision σημείωσε άνοδο έως και 6% μετά τη δημοσίευση της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v