Εφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Μίλαν Κούντερα

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι. Ηταν 94 ετών. «Υπηρέτησε με πάθος τις ιδέες του Διαφωτισμού και της ανθρώπινης ελευθερίας, αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών.

Εφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Μίλαν Κούντερα

Απεβίωσε ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα, όπως μετέδωσε σήμερα η τσεχική δημόσια τηλεόραση. Ήταν 94 ετών. Αφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι.

Ήταν γεννημένος την 1η Απριλίου 1929 στο Μπρνο της πρώην Τσεχοσλοβακίας και ζούσε στη Γαλλία από το 1975. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με τα έργα του «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», «Το Βιβλίο του Γέλιου και της Λήθης» και «Το Αστείο».

Έγραφε τόσο στην τσέχικη όσο και στη γαλλική γλώσσα, ενώ είχε επιμεληθεί προσωπικά όλες τις γαλλικές μεταφράσεις των βιβλίων του, προσδίδοντάς τους ισχύ πρωτοτύπου και όχι μεταφρασμένου έργου.

Κατόπιν λογοκρισίας, η κυκλοφορία των έργων του ήταν απαγορευμένη στη γενέτειρά του έως και την πτώση της κομμουνιστικής κυβέρνησης το 1989.

Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών: Υπηρέτησε πάθος τις ιδέες της ελευθερίας

«Έφυγε από τη ζωή o Μίλαν Κούντερα, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στο χώρο του βιβλίου, καθώς υπηρέτησε με πάθος τις ιδέες του Διαφωτισμού και της ανθρώπινης ελευθερίας, αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών.

«Ο Μίλαν Κούντερα έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων, ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v