Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αλουμινίου: Να μην επιβληθούν κυρώσεις από Ε.Ε. στη Rusal

Η Rusal θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τυχόν ευρωπαϊκές κυρώσεις στο ρωσικό αλουμίνιο, τονίζει σε επιστολή προς τα μέλη της η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αλουμινίου.

Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αλουμινίου: Να μην επιβληθούν κυρώσεις από Ε.Ε. στη Rusal

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου έστειλε επιστολή στα μέλη της στην οποία αναλύει τον αντίκτυπο που θα είχε μια επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρωσικό αλουμίνιο, τονίζοντας ότι αν τελικά υιοθετηθούν τέτοια μέτρα, δεν θα πρέπει να πλήξουν τη ρωσική Rusal. 

Η επιστολή που έχει δει το Reuters ανέφερε ότι μέλη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αλουμινίου είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να «ζητήσουν ενεργά την επιβολή κυρώσεων από την E.E. στο ρωσικό αλουμίνιο», αλλά όχι στη Rusal. 

«Λόγω της στρατηγικής της σημασίας στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου, η ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου συνιστά να αποφευχθεί να μπει στο στόχαστρο των κυρώσεων της Ε.Ε. η Rusal ως εταιρεία», τονίζεται στην επιστολή. 

Η επιστολή αναφέρει επίσης την «πιθανή επιβολή περιοριστικών μέτρων στο ρωσικό αλουμίνιο, στο πλαίσιο της Kοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v