Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλεια καταιγίδα χτυπάει τις κατασκευές στη Γερμανία

Μόλις 295.300 κατοικίες χτίστηκαν το 2022, πολύ λιγότερες από τον στόχο για 400.000 κάθε χρόνο. Ασχημα τα νέα και για τη χώρα που έχει έλλειψη 700.000 κατοικιών και για τον Σολτς.

Τέλεια καταιγίδα χτυπάει τις κατασκευές στη Γερμανία

Ο Όλαφ Σολτς ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος να βοηθήσει όσον αφορά την έλλειψη στέγης στη Γερμανία, χτίζοντας 400.000 σπίτια κάθε χρόνο.

Αλλά σχεδόν στα μισά της θητείας του, η αποτυχία του καγκελαρίου να επιτύχει αυτόν τον στόχο πέφτει βαριά σε εκατομμύρια Γερμανούς που παλεύουν με τον υψηλό πληθωρισμό, την ανεργία και τα αυξανόμενα ενοίκια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, μόλις 295.300 κατοικίες χτίστηκαν στη Γερμανία το 2022, πολύ λιγότερες από τον στόχο του καγκελαρίου. Στελέχη του κλάδου αναμένουν ότι τα νούμερα για φέτος και την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη χαμηλότερα - κι αυτά είναι κακά νέα σε μια χώρα που αντιμετωπίζει έλλειψη 700.000 κατοικιών.

«Οι προοπτικές για το 2024-2025 είναι καταστροφικές», δήλωσε ο Dirk Salewski, επικεφαλής της BFW, της γερμανικής ένωσης ανεξάρτητων εταιρειών ακινήτων και κατοικιών. «Βλέπουμε μια τεράστια πτώση».

Ο κλάδος αντιμετωπίζει μια τέλεια καταιγίδα, καθώς τα επιτόκια και οι τιμές της ενέργειας ανεβαίνουν απότομα, οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας αυξάνουν το κόστος των οικοδομικών υλικών και η έντονη έλλειψη ειδικευμένων εργατών καταστρέφει τα χρονοδιαγράμματα κατασκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v