Αντιμέτωπη με νέα έρευνα από ΕΕ η Microsoft

Ανεπαρκείς οι παραχωρήσεις του τεχνολογικού κολοσσού. Στο επίκεντρο η απαίτηση εγκατάστασης της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Teams στις συσκευές των χρηστών.

Αντιμέτωπη με νέα έρευνα από ΕΕ η Microsoft

Την πρώτη επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα των τελευταίων 15 ετών από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα αντιμετωπίσει η Microsoft την επόμενη εβδομάδα, λόγω ισχυρισμών ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας συνδέει την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Teams με το δημοφιλές λογισμικό του Office.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κίνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, έρχεται αφότου οι παραχωρήσεις της Microsoft για τον κατευνασμό των ανησυχιών για τον ανταγωνισμό αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, δήλωσαν τη Δευτέρα τέσσερα άτομα με άμεση γνώση του τρόπου σκέψης της ΕΕ.

Μόλις ξεκινήσει η έρευνα, η Microsoft θα μπορούσε να αντιμετωπίσει επίσημες κατηγορίες ήδη από το φθινόπωρο, πρόσθεσαν δύο από τα άτομα.

Τον Απρίλιο, οι Financial Times ανέφεραν ότι η Microsoft θα σταματήσει να αναγκάζει τους πελάτες της να εγκαθιστούν αυτόματα το Teams στις συσκευές τους, αφού η ανταγωνίστρια Slack παραπονέθηκε το 2020 ότι η πρακτική της «ομαδοποίησης» των δύο υπηρεσιών μαζί παραβιάζει τους νόμους ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η απόφαση της Κομισιόν να ξεκινήσει έρευνα σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των Βρυξελλών να περιορίσουν τις πρακτικές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που θα μπορούσαν να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό. Η Apple, η Google και η Meta αντιμετωπίζουν όλες έρευνες για φερόμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v