Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριξε τις τιμές η Tesla, έπεσαν και τα περιθώρια κέρδους

Ο Έλον Μασκ είπε ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων εάν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται. Το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 18,2% το β΄ τρίμηνο, από 25% ένα χρόνο πριν. Βουτιά 4% για τη μετοχή.

Εριξε τις τιμές η Tesla, έπεσαν και τα περιθώρια κέρδους

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, αφού είπε ότι η κερδοφορία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο και τα χτυπήματα είναι πιθανό να συνεχίσουν να έρχονται. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε μικρότερα περιθώρια κέρδους καθώς προχώρησε σε μια σειρά από μειώσεις τιμών φέτος, επιβαρύνοντας τα κέρδη της.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο Έλον Μασκ είπε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων εάν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται. Το μικτό περιθώριο κέρδους της Tesla μειώθηκε στο 18,2% το δεύτερο τρίμηνο, από 25% ένα χρόνο πριν.

Η Tesla ρίχνει επίσης χρήματα σε άλλες επενδύσεις, όπως το νέο Cybertrucks και το Dojo — έναν υπερυπολογιστή στον οποίο θα ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος του 2024. Και ενώ η Tesla βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή-ρεκόρ 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων το 2023 , η παραγωγή θα επιβραδυνθεί κατά τις εργοστασιακές αναβαθμίσεις αυτό το τρίμηνο, είπε ο Μασκ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος χαρακτήρισε τα μικρότερα κέρδη ως αύξηση της ταχύτητας σε μια ευρύτερη ιστορία ανάπτυξης και ισχυρίστηκε ότι η Tesla θα μπορούσε μια μέρα να είναι 10 φορές μεγαλύτερη από το τρέχον μέγεθός της. Οι επενδυτές εξακολουθούν να αντιδρούν αρνητικά. Η μετοχή υποχωρεί 4% στη Νέα Υόρκη μετά από υπερδιπλασιασμό της μέχρι στιγμής φέτος.

«Είναι λογικό να θυσιάσουμε τα περιθώρια υπέρ της κατασκευής περισσότερων οχημάτων επειδή πιστεύουμε ότι στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα έχουν μια δραματική αύξηση της αποτίμησης», είπε ο Μασκ.

 Τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, ανήλθαν στα 91 σεντς ανά μετοχή, περισσότερα από τα 81 σεντς που υπολόγιζαν οι αναλυτές. Τα έσοδα αυξήθηκαν 47% στα 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Tesla. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρεία θα είχε 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v