Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Netflix: Απέδωσε καρπούς το φρένο στην κοινή χρήση κωδικού

Φαίνεται ότι η λειτουργεί η πολιτική του, καθώς αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. οι νέοι συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο. Γιατί πέφτει 8% η μετοχή του μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Netflix: Απέδωσε καρπούς το φρένο στην κοινή χρήση κωδικού

Η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης βοήθησε το Netflix να προσθέσει σχεδόν 6 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, υπερδιπλάσιους από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Οπως θυμίζουν οι Financial Times, μετά το σοκ που προκάλεσε στους επενδυτές χάνοντας συνδρομητές πέρυσι, το Netflix απάντησε με δύο μεγάλα βήματα: Παρουσίασε μια φθηνότερη έκδοση της υπηρεσίας του με διαφημίσεις και προσπάθησε να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, μια πρακτική που είχε σε μεγάλο βαθμό αγνοήσει όταν η ανάπτυξη ήταν υψηλή.

Το Netflix τον Μάιο φρέναρε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, το Netflix έχει πει στους πελάτες ότι αν θέλουν να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασής τους, πρέπει να πληρώνουν $7,99 τον μήνα για να προσθέσουν ένα άτομο έξω από το σπίτι τους ή $6,99 εάν είναι διατεθειμένοι να έχουν λογαριασμό με διαφημίσεις.

Αυτή η πολιτική φαίνεται να λειτουργεί. Στους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, το Netflix πρόσθεσε 5,9 εκατομμύρια συνδρομητές, πολύ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street για 2 εκατομμύρια. «Η αντίδραση ακύρωσης (συνδρομών) ήταν χαμηλή», είπε η εταιρεία στους επενδυτές την Τετάρτη.

Ωστόσο, οι μετοχές του Netflix, οι οποίες είχαν κερδίσει πάνω από 8% τις πέντε ημέρες πριν από την κυκλοφορία των κερδών, υποχώρησαν πάνω από 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, αφού η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερα έσοδα.

Τα τριμηνιαία έσοδα του Netflix αυξήθηκαν στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένα κατά 3% από πέρυσι, αλλά λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις για 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία υπολογίζει ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 8,5 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 8,7 δισ. δολάρια.

Το Netflix είναι κερδοφόρο, ενώ η Disney+, η Paramount Plus και άλλες αντίπαλες υπηρεσίες ροής εξακολουθούν να χάνουν χρήματα. Το Netflix ανακοίνωσε την Τετάρτη  καθαρά κέρδη τριμήνου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v