Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Ξεπέρασε τις προσδοκίες παρά τη βουτιά 27% στα κέρδη

Αλμα έκαναν οι δαπάνες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου σηματοδότησε 12ο συνεχόμενο τρίμηνο με κέρδη από τότε που η γερμανική τράπεζα ολοκλήρωσε σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019.

Deutsche Bank: Ξεπέρασε τις προσδοκίες παρά τη βουτιά 27% στα κέρδη

Kαθαρά κέρδη 763 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη η Deutsche Bank για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας οριακά τις προσδοκίες παρά την πτώση 27% σε ετήσια βάση.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας που αποδίδονται στους μετόχους ξεπέρασαν ελαφρώς την πρόβλεψη των αναλυτών για 737 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση, στα 7,4 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι δαπάνες εκτός των τόκων δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση στα 5,6 δισ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα έξοδα να αυξάνονται κατά 4% στα 4,9 δισ. ευρώ. Το μη λειτουργικό κόστος περιλαμβάνει 395 εκατομμύρια ευρώ από δικαστικές επιβαρύνσεις και 260 εκατομμύρια ευρώ σε «αναδιάρθρωση και αποζημίωση που σχετίζονται με την εκτέλεση της στρατηγικής».

Το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου σηματοδότησε 12ο συνεχόμενο τρίμηνο με κέρδη από τότε που η γερμανική τράπεζα ολοκλήρωσε ένα σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v