Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για inside trading κατηγορείται ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ

Ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες από εταιρείες στις οποίες ήταν μεγάλος επενδυτής σε φίλους, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πιλότων, βοηθών και ερωτικών συντρόφων του.

Για inside trading κατηγορείται ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζο Λιούις, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τότεναμ, κατηγορείται για inside trading στις ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίστηκαν σε κατηγορητήριο στη Νέα Υόρκη ότι ο 86χρονος μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες από εταιρείες στις οποίες ήταν μεγάλος επενδυτής σε φίλους, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πιλότων, βοηθών και ερωτικών συντρόφων του. Ο Λιούις, ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Tavistock Group, αντιμετωπίζει πάνω από δώδεκα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής απάτης.

«Τίποτα από αυτά δεν ήταν απαραίτητο, ο Τζο Λιούις είναι ένας πλούσιος άνδρας», είπε ο Ντάμιαν Ουίλιαμς, εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. «Όμως, όπως ισχυριζόμαστε, χρησιμοποίησε εσωτερικές πληροφορίες ως τρόπο για να αποζημιώσει τους υπαλλήλους του ή να κάνει δώρα σε φίλους και συντρόφους του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v