Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη μέρα ανεβαίνει η τιμή φυσικού αερίου

Διακοπές λειτουργίας περιορίζουν τον εφοδιασμό. Ο ζεστός καιρός στη νότια Ευρώπη έχει αυξήσει τη ζήτηση σε μέρη όπως η Ιταλία, η οποία εξαρτάται από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το μεγαλύτερο σερί ανόδου από τον Απρίλη.

Πέμπτη μέρα ανεβαίνει η τιμή φυσικού αερίου

Πέμπτη μέρα ανεβαίνουν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου - πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί από τον Απρίλιο, καθώς διακοπές λειτουργίας περιορίζουν την παγκόσμια προσφορά την ώρα που υψηλές θερμοκρασίες καλύπτουν τμήματα της περιοχής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς σημειώνουν άνοδο έως και 5,2%, στα 33 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στέλνοντας σήμα για ανοδική τάση μετά την πτώση των τιμών το πρώτο μισό του μήνα. Ο ζεστός καιρός στη νότια Ευρώπη έχει αυξήσει τη ζήτηση σε μέρη όπως η Ιταλία, η οποία εξαρτάται από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενώ η Ευρώπη βγήκε από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους σε σχετικά σταθερή βάση - οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της είναι σημαντικά πληρέστερες από ό,τι συνήθως για την εποχή του χρόνου - οι διαταραχές στην προσφορά και η αύξηση της ζήτησης εξακολουθούν να επηρεάζουν την αστάθεια. Οι traders είναι πιθανό να παρακολουθούν στενά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τον Αύγουστο για να μετρήσουν τη μελλοντική κατανάλωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v