Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρίχνει τον στόχο πωλήσεων για φέτος η Volkswagen

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παλεύει με το υψηλό κόστος των logistics και τον ανταγωνισμό στην Κίνα. Επιβεβαίωσε τις οικονομικές της προοπτικές για φέτος, αλλά μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψή της όσον αφορά τις παραδόσεις οχημάτων.

Ρίχνει τον στόχο πωλήσεων για φέτος η Volkswagen

Η Volkswagen εργάζεται για να ενισχύσει τη θέση της σε μετρητά, αφού το υψηλότερο κόστος των logistics και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην Κίνα επηρέασαν τα κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το δεύτερο τρίμηνο.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η VW μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις οχημάτων για φέτος. Η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρείας μειώθηκε κατά 72% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

«Το επίκεντρο για το δεύτερο εξάμηνο είναι τώρα στην ενίσχυση των καθαρών ταμειακών ροών», δήλωσε ο Chief Financial Officer Arno Antlitz την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι αναμένει προγράμματα περικοπής κόστους στις διάφορες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας για να βελτιώσουν την κατάσταση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Oliver Blume, προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα στην Κίνα, όπου η Tesla και η BYD είναι μπροστά, επειδή είναι καλύτερες στο να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα με τεχνολογία και λογισμικό προσαρμοσμένο στα τοπικά γούστα.

Η VW ανακοίνωσε την Τετάρτη σχέδια για επένδυση 700 εκατ. δολαρίων στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Inc. και να αναπτύξει από κοινού EV για να ενισχύσει τη σειρά της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο - δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι καθαρές ταμειακές ροές μειώθηκαν στα 226 εκατ. ευρώ.

Η VW επιβεβαίωσε τις οικονομικές της προοπτικές για φέτος, αλλά μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψή της όσον αφορά τις παραδόσεις οχημάτων, σε τουλάχιστον 9 εκατομμύρια, από περίπου 9,5 εκατομμύρια προηγουμένως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v