Σόκαρε τις αγορές η Τράπεζα της Ιαπωνίας

Η κεντρική τράπεζα χαλαρώνει τον έλεγχο αποδόσεων ομολόγων. Πρώτη αιφνιδιαστική κίνηση του κυβερνήτη Kazuo Ueda από τότε που ανέλαβε το τιμόνι.

Σόκαρε τις αγορές η Τράπεζα της Ιαπωνίας

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) ταρακούνησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές χαλαρώνοντας την επιρροή της στις αποδόσεις των ομολόγων, στην πρώτη αιφνιδιαστική κίνηση του κυβερνήτη Kazuo Ueda από τότε που ανέλαβε το τιμόνι. Πρόκειται για ένα βήμα που πιθανότατα θα δώσει ώθηση στις συζητήσεις για πιθανή ομαλοποίηση της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόδοση των ομολόγων αναφοράς της Ιαπωνίας αυξήθηκε, επεκτείνοντας τα κέρδη πάνω από το ανώτατο όριο του 0,5% της κεντρικής τράπεζας. Το γεν υποχώρησε πάνω από 1% προτού αντιστρέψει την πορεία του και κινηθεί υψηλότερα -αυτή την ώρα το δολάριο υποχωρεί 0,2%, με την ισοτιμία στα 139,24 γεν ανά δολάριο.

Η BOJ διατήρησε τον στόχο της για τις αποδόσεις των 10ετών περίπου στο 0%, αλλά είπε ότι το ανώτατο όριο του 0,5% είναι πλέον σημείο αναφοράς και όχι αυστηρό όριο, καθώς προσπαθεί να καταστήσει το πρόγραμμα χαλάρωσης πιο ευέλικτο. Η τράπεζα άφησε αμετάβλητο το βραχυπρόθεσμο αρνητικό επιτόκιο στο -0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v