Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανική προειδοποίηση για κατασκοπευτικές κινήσεις της Κίνας

Η ηγεσία της Κίνας έχει εντείνει σημαντικά τις προσπάθειές της για την απόκτηση πληροφοριών τα τελευταία χρόνια και «δημιούργησε ένα παγκόσμιο δίκτυο επαφών και προσπαθεί συνεχώς να το επεκτείνει», προειδοποιεί.

Γερμανική προειδοποίηση για κατασκοπευτικές κινήσεις της Κίνας

Η γερμανική αντικατασκοπεία προειδοποίησε αξιωματούχους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι η Κίνα έχει αυξήσει την κατασκοπευτική της δραστηριότητα στη χώρα σε μια νέα ένδειξη ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ηγεσία της Κίνας έχει εντείνει σημαντικά τις προσπάθειές της για την απόκτηση πληροφοριών τα τελευταία χρόνια και «δημιούργησε ένα παγκόσμιο δίκτυο επαφών και προσπαθεί συνεχώς να το επεκτείνει», ανέφερε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο σαββατοκύριακο.

Η υπηρεσία υποστήριξε ότι το Διεθνές Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (IDCPC) διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια και προέτρεψε τους Γερμανούς αξιωματούχους να είναι προσεκτικοί στις αλληλεπιδράσεις τους με τους εκπροσώπους του.

«Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι» όταν επικοινωνείτε με το IDCPC ή τα μέλη του, ανέφερε το σημείωμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως συνεργασία με ξένη μυστική υπηρεσία σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία.

Μια ξεχωριστή έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα συμπεριέλαβε την Κίνα σε μια λίστα χωρών «με μαζικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες» στη Γερμανία, μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία.

Η κυβέρνηση του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από την Κίνα ως σημαντικό εμπορικό εταίρο και πιέζει τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας να διασφαλίσουν ότι οι κίνδυνοι τους στην Κίνα είναι διαχειρίσιμοι στο πλαίσιο ευρύτερων προσπαθειών επαναφοράς των σχέσεων με την κυβέρνηση του Πεκίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v