Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη επαναγορά μετοχών φέτος από την HSBC

Ενισχυμένα τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας, καθώς τα υψηλά επιτόκια ενισχύουν την απόδοση του κλάδου. Ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Δεύτερη επαναγορά μετοχών φέτος από την HSBC

Η HSBC ανακοίνωσε τη δεύτερη επαναγορά μετοχών φέτος ύψους 2 δισ., αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, ενισχυμένα από την αύξηση των επιτοκίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα 10 σεντς ανά μετοχή πέρα από τα 10 σεντ που πλήρωσε για το πρώτο τρίμηνο, καθώς ανέφερε κέρδη προ φόρων 8,8 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 8 δισ.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο - ένα κρίσιμο μέτρο της κερδοφορίας των δανείων - αυξήθηκε στο 1,72% το δεύτερο τρίμηνο, από 1,69% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες του 1,66%.

Τα στοιχεία είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη για το πώς οι απότομες αυξήσεις των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών ενισχύουν την απόδοση του κλάδου, με τις τράπεζες να έχουν κέρδη από τη διαφορά μεταξύ των τόκων που λαμβάνουν από τα δάνεια και του επιτοκίου που πληρώνουν στους καταθέτες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v