Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 70% για τα κέρδη της BP το δεύτερο τρίμηνο

Η βρετανική ενεργειακή εταιρεία είχε καθαρά κέρδη ύψους 2,6 δισ. ενώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχε κέρδη 8,5 δισεκατομμυρίων.

Κατρακύλα 70% για τα κέρδη της BP το δεύτερο τρίμηνο

Βουτιά 70% ανακοίνωσε η πετρελαϊκή BP σε ετήσια βάση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Αιτία είναι οι πιο αδύναμες τιμές των ορυκτών καυσίμων, απηχώντας μια τάση που παρατηρείται σε ολόκληρη την ενεργειακή βιομηχανία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η βρετανική ενεργειακή εταιρεία είχε καθαρά κέρδη ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα είχε κέρδη 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συγκέντρωσε η Refinitiv.

Τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, είχε κέρδη 4,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχε κέρδη 8,5 δισεκατομμυρίων.

Η BP αύξησε το μέρισμά της κατά 10% στα 7,27 σεντς ανά κοινή μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο. Ο ενεργειακός κολοσσός είπε επίσης ότι θα επαναγοράσει μετοχές ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου δεν κατάφεραν να έχουν τα κέρδη που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο του περασμένου έτους εν μέσω χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων.

Η βρετανική Shell και η γαλλική TotalEnergies ανέφεραν απότομη πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, ενώ τα κέρδη της αμερικανικής Exxon Mobil μειώθηκαν κατά 56% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v