Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Εντελώς αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από τη Fitch

Η απόφαση της Fitch δεν αλλάζει το ότι τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου παραμένουν το πιο ασφαλές και το πιο εύκολα ρευστοποιήσιμο στοιχείο ενεργητικού, υπογράμμισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

Γέλεν: Εντελώς αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από τη Fitch

H Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, κατέκρινε την απόφαση της Fed να υποβαθμίσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Γέλεν χαρακτήρισε την απόφαση «αναπάντεχη», δεδομένης της ισχυρής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας μετά την πανδημία. 

«Διαφωνώ κάθετα με την απόφαση της Fitch και πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητη» σημείωσε η Γέλεν. «Η εσφαλμένη αξιολόγηση της στηρίζεται σε παρωχημένα στοιχεία και δεν αντανακλά τη βελτίωση που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά από δείκτες, συμπεριλαμβανομένων και όσων αφορούν τη διακυβέρνηση, την οποία έχουμε δει τα τελευταία δυόμιση χρόνια» υπογράμμισε. 

Η Γέλεν αναφέρθηκε στα πρόσφατα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, με τη δημιουργία πάνω από 13 εκατ. θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021 και τη μείωση της ανεργίας στο 3,6%. 

«Στο τέλος της ημέρας η απόφαση της Fitch δεν αλλάζει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη όλοι: ότι τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου παραμένουν το πιο ασφαλές και το πιο εύκολα ρευστοποιήσιμο στοιχείο ενεργητικού, και ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας είναι ισχυρά» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v