Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλάσιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την BMW

Ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για την κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο και περιμένει καλή χρονιά στις πωλήσεις. Παρέδωσε 153.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο.

Διπλάσιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την BMW

Η BMW AG ανέβασε την πρόβλεψή της για παραδόσεις οχημάτων εξαιτίας των υφιστάμενων παραγγελιών και της αυξανόμενης ζήτησης για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων αναμένει τώρα «στιβαρές» πωλήσεις φέτος, αντί για «ελαφριά» αύξηση. Το νέο sedan της Σειράς 5 και το ηλεκτρικό αδερφάκι του, το i5, θα συμβάλουν στην αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το επίπεδο του ενδιαφέροντος των αγοραστών για τα EV σημαίνει ότι η BMW «επενδύει περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Chief Financial Officer Walter Mertl. Το τελευταίο τρίμηνο, οι αναπτυξιακές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 19% στο 1,84 δισ. ευρώ, καθώς η εταιρεία εστίασε στην ηλεκτροκίνηση.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με μπαταρίες διπλασιάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο σε σχεδόν 153.000, αντιπροσωπεύοντας το 13% των παραδόσεων.

Ενώ η ζήτηση για τα πολυτελή της αυτοκίνητα παραμένει ισχυρή, η BMW προειδοποίησε ότι το αυξημένο κόστος για τα ανταλλακτικά μειώνει τις ταμειακές ροές της, ενώ ανέφερε επίσης προβλήματα σε θέματα logistics

Τα κέρδη του ομίλου BMW προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν 28% στα 4,38 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,23 δισ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v