Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Novo Nordisk: Το Wegovy για την παχυσαρκία μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών κατά 20%

Ράλι 17% πραγματοποιεί η μετοχή της Norvo Nordisk μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το φάρμακο Wegovy κατά της παχυσαρκίας.

Novo Nordisk: Το Wegovy για την παχυσαρκία μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών κατά 20%

To φάρμακο Wegovy της Novo Nordisk για την παχυσαρικία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδειακής προσβολής και εγκεφαλικού, σύμφωνα με έρευνα.

Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι η εβδομαδιαία ένεση μείωσε τον κίνδυνο σημαντικου καρδιαγγειακού συμβάντος  κατά 20% σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

Στη μελέτη SELECT συμμετείχαν 17.500 ασθενείς 45 ετών και άνω χωρίς προηγούμενο ιστορικό διαβήτη και άρχισε περίπου 5 χρόνια πριν, εξετάζοντας αν η εβδομαδιαία ένεση έχει ιατρικό όφελος.

Ο Μάρτιν Χολστ Λανγκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Novo Nordisk, δήλωσε ότι τα στοιχεία της δοκιμής δείχνουν ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα καθιστούν το Wegovy το πρώτο φάρμακο που συνδυάζει αποτελεσματική μείωση βάρους με μείωση κινδύνου καρδιαγγειακού συμβάντος. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής πραγματοποιεί ράλι 17%, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 413 δισ. δολάρια. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και δύο δεκαετίες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v