Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στο δίχτυ προστασίας της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Ο ελβετικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τη συμφωνία προστασίας για ζημιές, ύψους 9 δισ. ελβετικών φράγκων και το κρατικό backstop ρευστότητας 100 δισ. ελβετικών φράγκων που τέθηκε σε εφαρμογή από την ελβετική κυβέρνηση.

Τέλος στο δίχτυ προστασίας της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερμάτισε τη συμφωνία προστασίας για ζημιές ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10,27 δισεκατομμύρια δολάρια) και το κρατικό backstop ρευστότητας 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που τέθηκε σε εφαρμογή από την ελβετική κυβέρνηση όταν ανέλαβε τη διάσωση της Credit Suisse τον Μάρτιο.

Η UBS είπε ότι της απόφασης προηγήθηκε μια «συνολική αξιολόγηση» των μη βασικών περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse που καλύπτονταν από τα μέτρα στήριξης της ρευστότητας.

«Αυτά τα μέτρα, μαζί με την παρέμβαση της UBS, συνέβαλαν στη σταθεροποίηση της Credit Suisse και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελβετία και παγκοσμίως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UBS.

Η Credit Suisse εξόφλησε επίσης πλήρως το δάνειο έκτακτης βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας τον Μάρτιο.

«Αυτά τα μέτρα, τα οποία δημιουργήθηκαν βάσει νόμου έκτακτης ανάγκης για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, θα πάψουν να υφίστανται και η Συνομοσπονδία και οι φορολογούμενοι δεν θα φέρουν πλέον κανέναν κίνδυνο που προκύπτει από αυτές τις εγγυήσεις», ανέφερε η ελβετική κυβέρνηση σε δήλωσή της.

«Επιπλέον, η Συνομοσπονδία κέρδισε έσοδα περίπου 200 εκατομμυρίων CHF από τις εγγυήσεις».

Η συμφωνία προστασίας των 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων προοριζόταν να ασφαλίσει την UBS για ζημίες άνω των 5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μετά την εξαγορά, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου Σαββατοκύριακου τον Μάρτιο εν μέσω συνομιλιών με την ελβετική κυβέρνηση, την SNB και την ελβετική αρχή εποπτείας της χρηματοοικονομικής αγοράς, θυμίζει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v