Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεσμένες οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά, για να εκτιμηθεί η παραγωγή αργού από τότε που η Μόσχα σταμάτησε να δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία.

Πεσμένες οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκαν αυτόν τον μήνα καθώς περιορίστηκαν οι ποσότητες που διυλίστηκαν, την ίδια στιγμή, όμως, ορισμένα καύσιμα ξεπέρασαν τα ανώτατα όρια τιμών που έθεσαν οι G-7, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι αποστολές βασικών προϊόντων της Ρωσίας -συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ, του μαζούτ και της νάφθας- μειώθηκαν τις πρώτες 12 ημέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa Ltd. που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα περισσότερα έχουν παραβιάσει τα όρια τιμών που επιβλήθηκαν από την G-7, περιπλέκοντας την πρόσβαση των traders σε υπηρεσίες εφοδιαστικής ναυτιλίας και ασφάλιση.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά, για να εκτιμηθεί η παραγωγή αργού από τότε που η Μόσχα σταμάτησε να δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία. Οι θαλάσσιες ροές πετρελαίου της χώρας υποχώρησαν τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία τηρεί τις υποσχεθείσες περικοπές της παραγωγής. Οι ροές ραφιναρισμένων προϊόντων είχαν ανέβει τον Ιούλιο με τη λήξη της εαρινής συντήρησης των μονάδων, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν.

Οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων ανήλθαν σε περίπου 2,29 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι στιγμής, ο χαμηλότερος ημερήσιος μέσος όρος από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία Vortexa που συγκέντρωσε το Bloomberg την Παρασκευή. Το ποσοστό είναι 14% χαμηλότερο από το σύνολο του Ιουλίου, όταν οι όγκοι έφτασαν σε υψηλό τριών μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v