Εσπασαν κοντέρ τα έσοδα της Nvidia, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς

Η εταιρεία που τριπλασίασε την χρηματιστηριακή της αξία στο 1,2 τρισ. δολάρια συνεχίζει να εκπλήσσει τους αναλυτές στη Wall Street με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Εσπασαν κοντέρ τα έσοδα της Nvidia, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς

Τα έσοδα της Nvidia υπερδιπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τα τσιπ που απαιτούνται για την εκπαίδευση των πιο πρόσφατων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, ξεπερνώντας ακόμη και τις υψηλές εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί στη Wall Street τις τελευταίες ημέρες.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ προέβλεψε επίσης μεγαλύτερο άλμα από το αναμενόμενο στα έσοδα στο τρέχον τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας ότι ξεπερνούσε τα προβλήματα σε ότι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν.

Τα τελευταία στοιχεία οδήγησαν τις μετοχές της Nvidia κατά 7% υψηλότερα στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street, συνεχίζοντας ένα ράλι που είχε ήδη οδηγήσει την χρηματιστηριακή της αξία σε τριπλασιασμό φέτος σε περίπου 1,2 τρισ. δολάρια.

Η αυξανόμενη τιμή της μετοχής της Nvidia την έχει καταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες πίσω από το τεχνολογικό ράλι που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη και το οποίο στήριξε το ευρύτερο χρηματιστήριο των ΗΠΑ φέτος.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες εκτιμήσεις, οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν έσοδα περίπου 11,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο, με 12,5 δισ. δολάρια για το τρίτο τρίμηνο. Η Nvidia ανέφερε έσοδα 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο και είπε ότι αναμένει οι πωλήσεις να φτάσουν τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια την τρέχουσα περίοδο, η οποία λήγει τον Οκτώβριο. 

Η αυξανόμενη ζήτηση για GPU της Nvidia, που κυριαρχούν στην αγορά εκπαίδευσης μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, την έχει καταστήσει τον μεγαλύτερο νικητή από τη φετινή άνθηση στον κλάδο. Η προσφορά και όχι η ζήτηση έχει γίνει ο κύριος περιορισμός στην ανάπτυξη της Nvidia βραχυπρόθεσμα.

Το άλμα στις πωλήσεις αύξησε τα κέρδη της Nvidia μετά τους φόρους σε σχεδόν 6,2 δισ. δολάρια, έναντι μόλις πάνω από 2 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Τα pro forma κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 2,70 δολάρια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες της Wall Street για 2,02 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v