Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απολύει το 7% του προσωπικού της η T-Mobile

Θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ασύρματης επικοινωνίας στη χώρα, παρά την αύξηση εσόδων. Ο ανταγωνισμός απαιτεί μείωση κόστους προκειμένου να γίνουν νέες μεγάλες εκπτώσεις στους πελάτες.

ΗΠΑ: Απολύει το 7% του προσωπικού της η T-Mobile

Η T-Mobile στις ΗΠΑ περικόπτει το 7% του προσωπικού της προκειμένου να περιορίσει τα κόστη, καθώς ξοδεύει πολλά για να προσελκύσει νέους συνδρομητές σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, μεταδίδει το Bloomberg.

Αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 5.000 θέσεις εργασίας διάφορων ειδικοτήτων, ανέφερε η εταιρεία, εκτός από τον τομέα εξυπηρέτησης καταναλωτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικ Σίβερτ ανέφερε σε επιστολή προς τους υπαλλήλους ότι το κόστος προσέλκυσης και διατήρησης πελατών είναι «πιο ακριβό απ' ό,τι πριν από λίγα τρίμηνα». Η οικοδόμηση της δραστηριότητας της εταιρείας στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και οι προσπάθειες σε άλλους τομείς «δεν αρκούν για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η T-Mobile προσπαθεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες από έναν νέο γύρο μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών που τροφοδοτούνται εν μέρει από την άφιξη της νεότερης έκδοσης του iPhone της Apple. Η T-Mobile, όπως και άλλοι πάροχοι των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν επιβράδυνση στην αύξηση των συνδρομητών, ενώ οι καλωδιακοί γίγαντες Comcast και Charter Communications εγγράφουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους πελάτες προσφέροντας δωρεάν γραμμές κινητής τηλεφωνίας.

Οι απολύσεις, ωστόσο, προκαλούν έκπληξη στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ασύρματης επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα η T-Mobile ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κερδών και αύξησε τις προβλέψεις των συνδρομητών της για το έτος, ξεχωρίζοντας από τις ομοειδείς Verizon και AT&T που ανέφεραν απογοητευτικά κέρδη.

Η AT&T έχει επίσης περικόψει ή συγχωνεύσει θέσεις εργασίας 74.130 υπαλλήλων, ήτοι του 32% του συνολικού προσωπικού της από τις αρχές του 2021. Παράλληλα, αύξησε τον στόχο μείωσης κόστους κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σε 8 δισ. για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο τηλεφωνικός κολοσσός με έδρα το Ντάλας αναδιαρθρώνει, τέλος, τις δραστηριότητές του μειώνοντας τα περισσότερα από 300 γραφεία του σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Εκτιμάται ότι θα εκτοπιστεί έως και το 15% του προσωπικού της που αριθμεί 156.630 άτομα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v