Σφίγγουν το ζωνάρι οι Γάλλοι, δεν αγοράζουν βασικά προϊόντα

O διευθύνων σύμβουλος του Carrefour ζητά να μην εφαρμοστεί ο νόμος που περιορίζει τις προσφορές που κάνουν τα σούπερ μάρκετ σε προϊόντα ομορφιάς, υγιεινής και περιποίησης.

Σφίγγουν το ζωνάρι οι Γάλλοι, δεν αγοράζουν βασικά προϊόντα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού σούπερ μάρκετ Carrefour προειδοποιεί ότι οι καταναλωτές περιορίζουν μαζικά τις αγορές βασικών προϊόντων λόγω των υψηλών τιμών και προτρέπει τις γαλλικές αρχές να καθυστερήσουν έναν νόμο που περιορίζει το μέγεθος των προσφορών που μπορούν να προσφέρουν τα καταστήματα.

«Βλέπουμε ένα τσουνάμι μη δαπανών στη Γαλλία. Όταν τα βασικά είδη δεν είναι πλέον προσβάσιμα, όταν οι άνθρωποι μένουν χωρίς βασικά αγαθά, πρέπει να δράσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Alexandre Bompard στο ραδιόφωνο Franceinfo.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Bompard, ο οποίος όπως και άλλοι επικεφαλής λιανικής πρόκειται να συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ για να συζητήσουν ζητήματα ακρίβειας, είπε ότι θα ζητήσει από τον υπουργό «ένα χρόνο μορατόριουμ για την εφαρμογή νόμου», ο οποίος περιορίζει την προώθηση προϊόντων ομορφιάς, υγιεινής και περιποίησης.

Ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2023 και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024, περιορίζει συγκεκριμένα στο 34% την έκπτωση που μπορεί να κάνει ένα σούπερ μάρκετ σε προϊόντα ομορφιάς, υγιεινής και φροντίδας (και ο τζίρος που προκύπτει από τις εκπτώσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25 % του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών). Σήμερα, το Carrefour, για παράδειγμα, είναι ελεύθερο να πουλάει σκόνη πλυσίματος με έκπτωση 60%, είπε.

Οι μετοχές του Carrefour καταγράφουν πτώση 3,7% στα 17,56 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v