Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 28 μηνών οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

Σε 8,8 εκατ. υποχώρησαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, καταγράφοντας τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση και το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2021.

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 28 μηνών οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε 8,8 εκατομμύρια τον Ιούλιο, κατηφορίζοντας σε χαμηλό 28 μηνών, ένδειξη ότι οι εταιρείες έχουν περιορίσει τις προσλήψεις ως απάντηση στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.

Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από τα αναθεωρημένα στοιχεία των 9,2 εκατομμυρίων τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Είναι ο μικρότερος αριθμός θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2021.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι θέσεις θα ανέλθουν συνολικά σε 9,5 εκατομμύρια.

Ο εν λόγω αριθμός θεωρείται ένδειξη της υγείας της αγοράς εργασίας και της ευρύτερης οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι αγγελίες θέσεων εργασίας μειώθηκαν από το ρεκόρ των 12 εκατ. πέρυσι, εν μέρει λόγω της αύξησης των προσλήψεων, αλλά και επειδή οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο προσεκτικές σε περιβάλλον ανησυχιών για ύφεση.

Ο αριθμός των ατόμων που παραιτήθηκαν από την εργασία τους βυθίστηκε σε 3,5 εκατομμύρια και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών. Τα άτομα που παραιτήθηκαν από την εργασία είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια πριν από δύο χρόνια και ο αριθμός άρχισε να μειώνεται μόλις φέτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v