Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε όλα τα τραπεζικά ρεκόρ η UBS: Κέρδη $29 δισ. σε ένα τρίμηνο

Πρώτα συνδυαστικά αποτελέσματα από UBS-Credit Suisse, μετά την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Τσεκούρι σε 3.000 θέσεις εργασίας.

Εσπασε όλα τα τραπεζικά ρεκόρ η UBS: Κέρδη $29 δισ. σε ένα τρίμηνο

Τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη που είχε ποτέ μία τράπεζα κατέγραψε η UBS Group το δεύτερο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της έκτακτης εξαγοράς της Credit Suisse. Επιβεβαίωσε ότι θα ενσωματώσει πλήρως τις τοπικές δραστηριότητες της πρώην αντιπάλου της μέχρι την επόμενη χρονιά, ενώ θα καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στην Ελβετία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κέρδη των 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι αποτέλεσμα της λογιστικής διαφοράς μεταξύ της τιμής των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε η UBS για την Credit Suisse και της αξίας του ισολογισμού της τράπεζας που εξαγόρασε. Η UBS διαθέτει πλέον περιουσιακά στοιχεία πελατών περίπου 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντάς της μια ευκαιρία για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στη διαχείριση των χρημάτων των πλουσίων.

Δημοσιεύοντας τα υποκείμενα καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 1,1 δισ. δολαρίων στα πρώτα συνδυαστικά τριμηνιαία κέρδη των UBS-Credit Suisse, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι:

  • Θα στοχεύσει σε εξοικονόμηση κόστους άνω των 10 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2026.
  • Η UBS είχε καθαρές νέες εισροές χρήματος ύψους 16 δισ. δολαρίων το τρίμηνο.
  • Οι εκροές της Credit Suisse επιβραδύνθηκαν στα 39 δισ. ελβετικά φράγκα (44,4 δισ. δολάρια).
  • Η τράπεζα βλέπει ανάκαμψη στη δραστηριότητα των πελατών, αναμένει να συνεχιστούν οι νέες εισροές στοιχείων ενεργητικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v