Φρέναραν οι υπηρεσίες της Κίνας εν μέσω υποτονικής ζήτησης

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στον τομέα υπηρεσιών Caixin/S&P Global ή PMI υποχώρησε στις 51,8 μονάδες τον Αύγουστο από 54,1 τον Ιούλιο, στη χαμηλότερη ένδειξη από τον Δεκέμβριο, όταν η Covid-19 περιόρισε πολλούς καταναλωτές στα σπίτια τους.

Φρέναραν οι υπηρεσίες της Κίνας εν μέσω υποτονικής ζήτησης

Τη μικρότερη ανάπτυξη των τελευταίων οκτώ μηνών είχε η δραστηριότητα των υπηρεσιών της Κίνας τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα του ιδιωτικού τομέα, καθώς η ασθενής ζήτηση συνέχισε να επηρεάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και τα μέτρα τόνωσης απέτυχαν να αναζωογονήσουν ουσιαστικά την κατανάλωση.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στον τομέα υπηρεσιών Caixin/S&P Global ή PMI υποχώρησε στις 51,8 μονάδες τον Αύγουστο από 54,1 τον Ιούλιο, στη χαμηλότερη ένδειξη από τον Δεκέμβριο, όταν η Covid-19 περιόρισε πολλούς καταναλωτές στα σπίτια τους. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση στη δραστηριότητα.

Τα στοιχεία ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τον επίσημο PMI υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος έδειξε ότι ο κλάδος συνέχισε να έχει πτωτική τάση. 

Αν και τόσο ο επίσημος όσο και ο PMI μεταποίησης της Caixin ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και παρουσίασαν αύξηση από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, η χαλάρωση της δραστηριότητας των υπηρεσιών εξακολουθεί να επιβαρύνει την οικονομία, εν μέσω υποτονικής ζήτησης και ύφεσης στην αγορά ακινήτων.

Ο σύνθετος PMI της Caixin/S&P, ο οποίος περιλαμβάνει δραστηριότητα μεταποίησης και υπηρεσιών, υποχώρησε στο 51,7 από 51,9 τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας τον όγδοο διαδοχικό μήνα επέκτασης, αν και τον πιο αδύναμο από τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v