Βάρεσε κανόνι ο δήμος Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία

Η αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το Άρθρο 114 ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση. Σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να δουν διέξοδο από την οικονομική κρίση και την κατάρρευση βασικών υπηρεσιών, χωρίς υποστήριξη από την κυβέρνηση.

Βάρεσε κανόνι ο δήμος Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Το συμβούλιο πιέζεται από έναν λογαριασμό κοντά 1 δισ. λίρες τον οποίο δυσκολεύεται να αποπληρώσει, ενώ είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα των μη βασικών δαπανών.

Απέδωσαν την οικονομική κρίση του συμβουλίου σε «μακροχρόνια ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων αξιώσεων ισότητας αμοιβών, καθώς και επιπλοκών από την εφαρμογή ενός νέου συστήματος πληροφορικής.

Το συμβούλιο κατέφυγε στην ανακοίνωση του άρθρου 114 -που βασικά σημαίνει παραδοχή ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την «καταστροφική οικονομική κρίση χωρίς βοήθεια», μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η έκδοση του Άρθρου 114 ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση, σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να δουν μια διέξοδο από το χάος χωρίς υποστήριξη και παρέμβαση, συνήθως αφορά έκκληση προς την κυβέρνηση για βοήθεια.

«Η σημερινή ανακοίνωση για έκδοση του άρθρου 114 είναι ένα απαραίτητο βήμα, καθώς επιδιώκουμε να επαναφέρουμε την πόλη μας σε μία υγιή οικονομική βάση, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη πόλη για τους κατοίκους μας.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, θα δώσουμε προτεραιότητα στις βασικές υπηρεσίες στις οποίες βασίζονται οι κάτοικοί μας, σύμφωνα με τις αξίες μας για υποστήριξη των πιο ευάλωτων», γράφει η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπέρμιγχαμ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v