Στο 0,1% υποβαθμίζεται η ανάπτυξη ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο

Η προηγούμενη εκτίμηση της Eurostat έκανε λόγο για αύξηση ΑΕΠ κατά 0,3% σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν. Η Λιθουανία (+2,9%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση, ακολουθούμενη από τη Σλοβενία (+1,4%) και την Ελλάδα (+1,3%).

Στο 0,1% υποβαθμίζεται η ανάπτυξη ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο

Αναθεώρησε την εκτίμησή της για το πώς κινήθηκε η ανάπτυξη της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, υποβαθμίζοντας την προηγούμενη εκτίμησή της που έκανε λόγο για 0,3%.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, ανέφερε η Eurostat, αναθεωρώντας την προηγούμενη εκτίμησή της για ανάπτυξη 0,6%.

Η Λιθουανία (+2,9%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από τη Σλοβενία (+1,4%) και την Ελλάδα (+1,3%). Οι υψηλότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (-2,2%), στη Σουηδία (-0,8%) και στην Αυστρία (-0,7%).

O αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη και κατά 0,1% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε τριμηνιαία βάση. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,1% στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v