Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιμέτωπη με κρίση η Apple στην Κίνα λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 15

Την Τρίτη η παρουσίαση του νέου iPhone. Διαμάχες με την Κίνα. Το Πεκίνο απαγορεύει τα iPhone σε κρατικούς υπαλλήλους. Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εταιρεία-γίγαντα.

Αντιμέτωπη με κρίση η Apple στην Κίνα λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 15

Η Apple προσπαθεί να αποτρέψει μια κρίση στην Κίνα, λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του επόμενου iPhone, μία κυκλοφορία ήδη υψηλού ρίσκου, που θα δοκιμάσει εάν τα νέα χαρακτηριστικά του μπορούν να ζεστάνουν τη βιομηχανία των smartphones.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αποκάλυψη του προϊόντος, που πρόκειται να μεταδοθεί παγκοσμίως από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας την Τρίτη, κινδυνεύει να επισκιαστεί από πολλαπλές διαμάχες με την Κίνα -τη μεγαλύτερη διεθνή αγορά της Apple. Ο τεχνολογικός τιτάνας παλεύει με την αυξανόμενη απαγόρευση της χρήσης του iPhone σε κρατικούς υπαλλήλους - πληροφορίες θέλουν την κινεζική κυβέρνηση να επεκτείνει τους περιορισμούς και σε κρατικές εταιρείς και σε υπαλλήλους τοπικών κυβερνήσεων. Την ίδια ώρα, η Apple έχει να αντιμετωπίσει και το ένα νέο τηλέφωνο από την κινεζική Huawei που θα ανεβάσει τον εγχώριο ανταγωνισμό. 

Αλλά η μεγαλύτερη πιθανή απειλή για την Apple μπορεί να προέλθει από μια αναζωπύρωση του κινεζικού εθνικισμού, που ωθεί τους καθημερινούς καταναλωτές να αποφεύγουν τα iPhone και άλλες συσκευές ξένης επωνυμίας.

Είναι κάτι που η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, η Apple δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις πωλήσεων κατά τη διάρκεια των Εορτών όσον αφορά τα iPhone XS και XR που είχε μόλις κυκλοφόρησε, λόγω των χαμηλών πωλήσεων στην Κίνα. Δημόσια, η Apple κατηγόρησε τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και την τοπική οικονομία. Αλλά σε ένα εσωτερικό email προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ ανέφερε επίσης τον κινεζικό εθνικισμό και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους τοπικούς αντιπάλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v