Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίβαρο στη γερμανική κατρακύλα η γαλλική και ισπανική βιομηχανία

Αύξηση 0,8% στη γαλλική παραγωγή, με οδηγό την αυτοκινητοβιομηχανία, τη φαρμακοβιομηχανία και την ενέργεια, και αύξηση 0,2% στην ισπανική παραγωγή σώζουν προς το παρόν την παρτίδα για την ευρωζώνη.

Αντίβαρο στη γερμανική κατρακύλα η γαλλική και ισπανική βιομηχανία

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία και την Ισπανία ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο τον Ιούλιο -υπογραμμίζοντας σημεία ανθεκτικότητας στην οικονομία της ευρωζώνης, την ώρα που η Γερμανία παραπαίει.

Ενισχυμένη από τους κλάδους αυτοκινήτου και φαρμάκου και την ανάκαμψη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και ενέργειας, η γαλλική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% σε μηνιαία βάση, έχοντας υποχωρήσει τον Ιούνιο και έναντι εκτιμήσεων μόλις 0,1% σε έρευνα του Bloomberg.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία ανέκαμψε τον Ιούλιο 

Η Ισπανία, εν τω μεταξύ, ανέφερε αύξηση 0,2% στην παραγωγή -αψηφώντας επίσης τις αρνητικές εκτιμήσεις.

Οι αριθμοί καθησυχάζουν ως έναν βαθμό τις ευρωπαϊκές εταιρείες που αντιμετωπίζουν παρατεταμένες προκλήσεις από την ενεργειακή κρίση, την αδύναμη ζήτηση στην Κίνα και τα αυξανόμενα επιτόκια.

Η οικονομία της Γερμανίας, πιεζόμενη από το βάρος αυτών των δυσκολιών, αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος. Η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, με οδηγό τα κεφαλαιουχικά και καταναλωτικά αγαθά.

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, φαίνεται να αποφεύγει την ύφεση το 2023, μετά τις ισχυρές επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου. Ωστόσο, η στατιστική υπηρεσία Insee δήλωσε την Πέμπτη ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά στο υπόλοιπο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v