Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Κατηφόρισε 2,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρυσι. Οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (-11,5%), την Εσθονία (-9,5%) και τη Λετονία (-8,6%).

Στο κόκκινο η βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Kατά 1,1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή είχε ενισχυθεί κατά 0,4% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στη Δανία (-9,1%), την Ιρλανδία (-6,6%) και τη Λιθουανία (-4,4%).

Σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, κατηφόρισε κατά 2,2% στην ευρωζώνη και κατά 2,4% στην ΕΕ. Οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (-11,5%), την Εσθονία (-9,5%) και τη Λετονία (-8,6%).

Πριν από λίγες ημέρες η Γερμανία ανακοίνωσε στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής, τα οποία έδειξαν ότι η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 2,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Νωρίτερα είχε δημοσιεύσει ότι οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια έκαναν βουτιά 11,7% σε μηνιαία βάση επίσης τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v