Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 56 δολάρια η μετοχή της Arm στο ντεμπούτο της στη Wall Street

Δυναμική εκκίνηση για τη βρετανική εταιρεία κατασκευής τσιπ, με τη μετοχή να κινείται 10% πάνω από την αρχική αποτίμηση.

Στα 56 δολάρια η μετοχή της Arm στο ντεμπούτο της στη Wall Street

Η μετοχή της Αrm κερδίζει 20% στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ξεπερνώντας την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς στα 51 δολάρια. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή «άνοιξε» στα 56,1 δολάρια, δίνοντας στη βρετανική κατασκευάστρια τσιπ μια αρχική αποτίμηση της τάξης των 60 δισ. δολαρίων.

Η εισαγωγή θεωρείται βαρόμετρο για τις τεχνολογικές αρχικές δημόσιες προσφορές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών, από τότε που η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Rivian έκανε το ντεμπούτο της το 2021, συγκεντρώνοντας περίπου 12 δισ. δολάρια.

Οι τεχνολογικές αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά που είχαν φτάσει την εποχή της πανδημίας κορωνοϊού τους τελευταίους 18 μήνες, εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και αύξησης των επιτοκίων.

Η αρχική δημόσια προσφορά θα συγκεντρώσει περίπου 4,9 δισ. δολάρια για τη SoftBank, η οποία έχει προσφέρει το 9,4% των μετοχών της εταιρείας. Μετά την IPO, ο ιαπωνικός όμιλος θα εξακολουθεί να ελέγχει περίπου το 90% των μετοχών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v