Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NASA: Δεν βρήκαμε UFO αλλά... υπάρχουν

Δημοσιεύτηκε η πρώτη σοβαρή επιστημονική μελέτη για τους εξωγήινους. Στο μικροσκόπιο αναφορές για όσα έχουν δει οι πιλότοι στους ουρανούς. «Κι όμως υπάρχουν», εκτιμά ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας. 

NASA: Δεν βρήκαμε UFO αλλά... υπάρχουν

Η Nasa δημοσίευσε τα πρώτα ευρήματα από έκθεσή της για μη αναγνωρισμένα αφύσικα φαινόμενα ή UFO.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εκπόνησε ειδική μελέτη προκειμένου να απαντηθούν διάφορες αναφορές Αμερικανών πιλότων και άλλων για ανεξήγητα και άγνωστα ευρήματα, μεταδίδει ο Independent.

Τα μη αναγνωρισμένα αφύσικα φαινόμενα (UAP) ή τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (τα... γνωστά μας UFO) ορίζονται ως «παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη». Η NASA σημειώνει ότι υπάρχουν πολύ λίγες παρατηρήσεις υψηλής ποιότητας για αντίστοιχα φαινόμενα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιστημονική κατανόησή τους.

Η πρώτη έκθεση διαπιστώνει ότι «δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε πως οι υπάρχουσες αναφορές έχουν εξωγήινη πηγή», ωστόσο ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μπιλ Νέλσον είπε ότι προσωπικά πιστεύει πως κάπου μακριά υπάρχουν εξωγήινοι, «σ' ένα σύμπαν τόσο τεράστιο, που μου είναι δύσκολο να καταλάβω πόσο μεγάλο είναι, με δισεκατομμύρια γαλαξίες και δισεκατομμύρια αστέρια».

«Aσκούν παγκόσμια γοητεία τα UFO», πρόσθεσε, «μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στην άγνωστη φύση τους».

Σχετικά με την παράλληλη και περίεργη ανακάλυψη UFO στο Μεξικό, που παρουσιάστηκε από έναν αμφιλεγόμενο μελετητή τους, η επιτροπή της NASA προτρέπει τη λατινοαμερικανική χώρα να διαθέσει για μελέτη τα δείγματα «εξωγήινων πτωμάτων».

Ο Ντέιβιντ Σπέργκελ, επικεφαλής της μελέτης για τα UFO, κάλεσε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα για επιστημονική μελέτη. «Δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων», είπε.

Ο Νταν Έβανς, βοηθός διευθυντή, πρόσθεσε: «Ένα από τα κύρια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προωθήσουμε τις εικασίες και τη συνωμοσιολογία προς τον δρόμο της επιστήμης και της λογικής. Κάντε το κι εσείς με τα εν λόγω δείγματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v