Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mπάιντεν: Η αυτοκινητοβιομηχανία να μοιραστεί τα κέρδη-ρεκόρ

Οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία δικαούνται συμβάσεις που θα τους διατηρούν στη μεσαία τάξη, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Mπάιντεν: Η αυτοκινητοβιομηχανία να μοιραστεί τα κέρδη-ρεκόρ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν δίκαιες αμοιβές καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο για τις απεργίες σε General Motors, Stellantis και Ford.

«Οι εταιρείες έχουν κάνει κάποιες σημαντικές προτάσεις» σημείωσε ο Μπάιντεν. «Αλλά νομίζω πρέπει να κάνουν περισσότερα για να διασφαλίσουν ότι τα εταιρικά κέρδη ρεκόρ σημαίνουν και συλλογικές συμβάσεις ρεκόρ» υπογράμμισε. 

«Οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι αυτοί που δημιουργούν τη μεσαία τάξη των ΗΠΑ και δικαούνται συμβάσεις που θα τους διατηρούν στη μεσαία τάξη» ανέφερε ο Μπάιντεν. 

«Οι εργαζόμενοι δικαιούνται ένα δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη που βοήθησαν να δημιουργηθούν για μια εταιρεία» πρόσθεσε.

Περίπου 13.000 εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία κατέβηκαν σε απεργία καθώς το συνδικάτο τους δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τη General Motors, τη Ford και τη Stellantis. 

Oι απεργίες θα πραγματοποιηθούν στα εργοστάσια όπου παράγονται το δημοφιλές μοντέλο Bronco της Ford στο Γουέιν (Μίσιγκαν), διάφορα ανοικτά ημιφορτηγά της GM στην Ουέντζβιλ (Μισούρι) και τα Jeep της Stellantis στο Τολέντο (Οχάιο). Πρόκειται για τα οχήματα που εισφέρουν το τρέχον διάστημα τις μεγαλύτερες πωλήσεις των «τριών του Ντιτρόιτ».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, θα απεργήσουμε και στις τρεις Μεγάλες Τρεις», επέμεινε ο κ. Φέιν, διευκρινίζοντας πως θα πάει στην απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο στη Γουέιν. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απεργία να γενικευτεί. «Αν χρειαστεί να απεργήσουμε όλοι, θα το κάνουμε», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v