Καζιμίρ (ΕΚΤ): Δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις επιτοκίων

«Μόνο η πρόβλεψη του Μαρτίου μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οδεύουμε κατηγορηματικά και σταθερά προς τον στόχο μας για τον πληθωρισμό», δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

Καζιμίρ (ΕΚΤ): Δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις επιτοκίων

Η αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη μπορεί να ήταν η τελευταία της προς το παρόν, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστούν μέχρι τον Μάρτιο για να είναι σίγουροι, ενώ δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Peter Kazimir.

Οπως θυμίζει το Reuters, η ΕΚΤ αύξησε το επιτόκιο καταθέσεών της στο υψηλό ρεκόρ του 4% την περασμένη εβδομάδα και έστειλε σήμα για παύση, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η επόμενη κίνησή της θα είναι μια περικοπή, πιθανότατα στα τέλη της άνοιξης του 2024.

«Μόνο η πρόβλεψη του Μαρτίου μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οδεύουμε κατηγορηματικά και σταθερά προς τον στόχο μας για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Καζιμίρ σε ένα άρθρο γνώμης. «Γι’ αυτό δεν μπορώ να αποκλείσω σήμερα το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v