Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζεσταίνουν κι άλλο τις σχέσεις τους Ρωσία και Κίνα

«Πρέπει να επιδείξουμε τις ευθύνες μας ως μεγάλες δυνάμεις, να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατηγικό συντονισμό», δήλωσε ο Κινέζος υπ. Εξωτερικών. Πραγματοποιεί τριήμερο ταξίδι στη Ρωσία.

Ζεσταίνουν κι άλλο τις σχέσεις τους Ρωσία και Κίνα

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας δεσμεύτηκε να ενισχύσει τον «στρατηγικό συντονισμό» της χώρας του με τη Ρωσία, καθώς οι δύο χώρες θέτουν τις βάσεις για μια συνάντηση των ηγετών τους στο Πεκίνο τον επόμενο μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι πραγματοποιεί τριήμερο ταξίδι στη Μόσχα για συνομιλίες ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους.

Η Κίνα και η Ρωσία θα πρέπει «να επιδείξουν τις ευθύνες τους ως μεγάλες δυνάμεις, να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν να ενισχύουν τον στρατηγικό συντονισμό», δήλωσε ο Γουάνγκ τη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσθεσε ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να επηρεάζεται από «τρίτα μέρη», σε μια έμμεση αναφορά στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v