Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο Σικάγου: Παραιτήθηκε ο Νο1 για «προσωπικές σχέσεις με συναδέλφους»

Ο πρόεδρος και CEO της Cboe Έντουαρντ Τίλι δεν διευκρίνισε τι και πώς, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας για τα πρότυπα προσωπικής συμπεριφοράς στον εταιρικό κόσμο μετά το κίνημα #MeToo, και εξωθήθηκε σε παραίτηση.

Χρηματιστήριο Σικάγου: Παραιτήθηκε ο Νο1 για «προσωπικές σχέσεις με συναδέλφους»

Η Cboe Global Markets, ιδιοκτήτρια του χρηματιστηρίου του Σικάγου (Chicago Board Options Exchange) και της χρηματιστηριακής εταιρείας BATS Global Markets, ανακοίνωσε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Έντουαρντ Τίλι.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ότι η μη αποκάλυψη προσωπικών σχέσεων με συναδέλφους από πλευράς Τίλι «παραβιάζει τις πολιτικές της Cboe» και βρίσκεται «σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες της».

Η συμπεριφορά του δεν σχετίζεται και δεν επηρεάζει τη στρατηγική, τις οικονομικές επιδόσεις, τις λειτουργίες τεχνολογίας και αγοράς, τις αναφορές ή τους εσωτερικούς ελέγχους της εταιρείας, προσθέτει η Cboe.

Ο Ουίλιαμ Φάροου, ο οποίος έχει οριστεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, λέει: «Η Cboe προσπαθεί να τηρεί τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα σε ολόκληρο τον οργανισμό, με πλήρη διερεύνηση και λήψη των κατάλληλων μέτρων όταν κρίνει ότι κάποια από τις πολιτικές της έχει παραβιαστεί».

Η αποχώρηση του Τίλι τερματίζει μια δεκαετή περίοδο κατά την οποία η μετοχή της εταιρείας υπερτριπλασιάστηκε.

Το χρηματιστήριο παραγώγων προϊόντων ανακοίνωσε ότι διόρισε τον Φρέντρικ Τόμτσουκ, σημερινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cboe, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό του με άμεση ισχύ.

Οι μετοχές της Cboe σημείωσαν άνοδο 2,6% στα 155,60 δολάρια στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο και εξωτερικός ανεξάρτητος σύμβουλος ξεκίνησαν σχετική έρευνα στα τέλη Αυγούστου.

Ο Τίλι είναι απλώς ο πιο πρόσφατος διευθύνων σύμβουλος που αναγκάστηκε να αποχωρήσει για άγνωστες σχέσεις με συναδέλφους, αντανακλώντας την απαίτηση για υψηλότερα πρότυπα προσωπικής συμπεριφοράς στον εταιρικό κόσμο μετά το κίνημα #MeToo. Ο Μπέρναρντ Λούνι της BP παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα επίσης λόγω συναφούς αδιαφάνειας, σύμφωνα με την πετρελαϊκή εταιρεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's Στιβ Ίστερμπρουκ απολύθηκε το 2019 μετά από συναινετική σχέση με υπάλληλο, παραβιάζοντας την εταιρική πολιτική του γίγαντα fast-food.

Η Cboe, παλαιότερα γνωστή ως Chicago Board Options Exchange, έχει κάνει πολλές συμφωνίες τα τελευταία χρόνια. Ενίσχυσε την παρουσία της στο εξωτερικό, με επεκτάσεις σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική, εξαγοράζοντας την Aequitas Innovations, μητρική του NEO Exchange με έδρα το Τορόντο, το 2021. Πρόσθεσε επίσης νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, επί παραδείγματι τηn εταιρεία κρυπτονομισμάτων Eris Digital. Το χρηματιστήριο άνοιξε επίσης νέο χώρο διαπραγμάτευσης in-person.

Ο Τίλι θα έχει τη δυνατότητα να κρατήσει μέρος των περιορισμένων μετοχών του, χάνοντας μπόνους αξίας 10 εκατ. δολαρίων. Δεν έχει δικαίωμα να εισπράξει 8,8 εκατ. δολάρια αποζημίωσης απόλυσης και έως 892.000 δολάρια από λοιπά επιδόματα που θα δικαιούνταν αν η παραίτηση είχε συμβεί υπό διαφορετικές συνθήκες.

Την τελευταία δεκαετία εισέπραξε περισσότερα από 70 εκατ. δολάρια σε αμοιβές από την Cboe, αν συνυπολογιστούν μισθοί, μπόνους και έξτρα παροχές από το μετοχικό κεφάλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v