Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $100 βλέπει η Goldman Sachs το μπρεντ

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες, φτάνοντας σε υψηλό 10 μηνών, χάρη στους σημαντικούς περιορισμούς της προσφοράς από τους βασικούς άξονες του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Στα $100 βλέπει η Goldman Sachs το μπρεντ

Ανεβάζει τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου η Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι θα φτάσει τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η ζήτηση εκτοξεύεται και οι περιορισμοί της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ συσφίγγουν την αγορά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, με τις τιμές να αυξάνονται περισσότερο από 30% από τα μέσα Ιουνίου και να έχουν ξεπεράσει τα 95 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, η τράπεζα της Wall Street ανέβασε τη 12μηνη πρόβλεψή της για το μπρεντ στα 100 δολάρια από 93 δολάρια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του ράλι «είναι πίσω μας», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα.

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες, φτάνοντας σε υψηλό 10 μηνών, χάρη στους σημαντικούς περιορισμούς της προσφοράς από τους βασικούς άξονες του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία. Οι πιο φωτεινές προοπτικές στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες, τις ΗΠΑ και την Κίνα, υποστηρίζουν επίσης την πρόοδο, με τα αποθέματα να μειώνονται με γρήγορο ρυθμό.

Επί του παρόντος, οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες παραμένουν σε πορεία για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας τους, δήλωσε η Goldman Sachs.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v