Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καίνε οι τιμές για σπίτια στη Ζυρίχη, 18.000 ευρώ το τετραγωνικό!

Καυτή η αγορά κατοικιών. Υπερδιπλάσιες οι τιμές από ό,τι στο Λονδίνο. Μεγάλη η διαφορά και με το Παρίσι. Πώς επηρεάζει και η Google το real estate.

Καίνε οι τιμές για σπίτια στη Ζυρίχη, 18.000 ευρώ το τετραγωνικό!

Η Ζυρίχη έχει γίνει μια από τις πιο καυτές αγορές κατοικιών της Ευρώπης, με τις τιμές να ξεπερνούν το Λονδίνο και το Παρίσι και να δείχνουν πώς οι τοπικές ελλείψεις μπορούν να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Με τη ζήτηση στον ελβετικό οικονομικό κόμβο να αυξάνεται μετά από προσλήψεις από εταιρείες όπως η Google, τα διαμερίσματα στην κεντρική περιοχή της Ζυρίχης είναι σε επίπεδα σχεδόν ρεκόρ άνω των 18.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, υπερδιπλάσιο του Λονδίνου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Ακόμη και αν επεκταθεί κάποιος στο καντόνι της Ζυρίχης, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένα απομακρυσμένα ορεινά χωριά και σπίτια για όσους πηγαίνουν στην εργασία τους με μέσα μαζικής μεταφοράς, οι ζητούμενες τιμές είναι σχεδόν στο επίπεδο του Παρισιού. Αυτές οι τιμές αυξήθηκαν 5,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος -ήταν η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 16 μηνών.

Ανάμεσα σε βουνά και μια μεγάλη λίμνη, η Ζυρίχη έχει φυσικά όρια στο πόση στέγη μπορεί να προσφέρει. Αλλά οι υψηλοί μισθοί και το όμορφο περιβάλλον είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Περίπου το ένα τρίτο των σχεδόν 450.000 κατοίκων της πόλης είναι αλλοδαποί.

Ενώ οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες είναι παράδοση στη Ζυρίχη και αντιπροσωπεύουν μία στις 10 θέσεις εργασίας στην περιοχή, η Google έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους τοπικούς εργοδότες. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι από 85 χώρες εργάζονται για τον τεχνολογικό γίγαντα στη Ζυρίχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v