Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: «Σήμα» δύο αξιωματούχων για νέες αυξήσεις επιτοκίων

Η Σούζαν Κόλινς δήλωσε ότι σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω σύσφιξη, η Μισέλ Μπόουμαν έστειλε σήμα ότι θα απαιτηθεί πιθανότατα πάνω από μία αυξήσεις.

Fed: «Σήμα» δύο αξιωματούχων για νέες αυξήσεις επιτοκίων

Δύο αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι είναι πιθανό να υπάρξει μία ή δύο αυξήσεις επιτοκίων και ότι το κόστος δανεισμού ίσως πρέπει να μείνει υψηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα για να επαναφέρει η κεντρική τράπεζα τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Σούζαν Κόλινς δήλωσε ότι σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω σύσφιξη, η Μισέλ Μπόουμαν έστειλε σήμα ότι θα απαιτηθεί πιθανότατα πάνω από μία αυξήσεις, εδραιώνοντας τη θέση της ως ένα από τα πιο επιθετικά «γεράκια» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. 

«Εξακολουθώ να αναμένω ότι θα χρειαστούν πιθανότατα περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για να επιστρέψει έγκαιρα ο πληθωρισμός στο 2%» ανέφερε η Μπόουμαν σε δηλώσεις στην Ανεξάρτητη Κοινότητα Τραπεζιτών στο Κολοράντο. 

Ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, οι υψηλότερες τιμές στην ενέργεια αποτελούν ένα σημαντικό κίνδυνο για την επίτευξη του στόχου του 2%, υπογράμμισε. 

Η Κόλινς, η οποία δεν ψηφίζει φέτος στις συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών (FOMC) της Fed, τόνισε ότι στηρίζει πλήρως την καθοδήγηση που προσφέρουν οι τριμηνιαίες προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed. Μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Τραπεζιτών του Μέιν, η Κόλινς ανέφερε ότι η τρέχουσα φάση του κύκλου της νομισματικής πολιτικής θα χρειαστεί «αρκετή υπομονή».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v