Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Evergrande

Ο ιδρυτής της κινεζικής εταιρείας-γίγαντα φέρεται να βρίσκεται σε κατ' οίκον επιτήρηση. Προβλήματα με τη Δικαιοσύνη για την πιο χρεωμένη εταιρεία κατασκευής ακινήτων στον κόσμο.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Evergrande

Ο όμιλος China Evergrande και οι μονάδες του ανέστειλαν τις συναλλαγές των μετοχών τους στο Χονγκ Κονγκ. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, δεν αναφέρθηκε λόγος για τη διακοπή, σε ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Evergrande, Χούι Κα Γιαν, απομακρύνθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα και βρίσκεται υπό επιτήρηση σε καθορισμένη τοποθεσία, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα την Τετάρτη. Δεν είναι σαφές γιατί ο Χούι βρίσκεται σε κατ' οίκον επιτήρηση, ένα είδος αστυνομικής δράσης που υπολείπεται της επίσημης κράτησης ή σύλληψης και δεν σημαίνει ότι ο Χούι θα κατηγορηθεί για έγκλημα (σ.σ. χρειάζεται έγκριση για να φύγει ή να συναντηθεί με άλλα πρόσωπα).

Η κίνηση είναι το τελευταίο σημάδι που δείχνει ότι η πιο χρεωμένη εταιρεία κατασκευής ακινήτων στον κόσμο έχει εισέλθει σε μια νέα φάση που περιλαμβάνει και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, αφού οι αρχές συνέλαβαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα κάποιο προσωπικό στη μονάδα διαχείρισης περιουσίας, ενώ δύο πρώην στελέχη επίσης κρατήθηκαν, σύμφωνα με την Caixin.

Η κίνηση επίσης προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την τύχη της Evergrande, την ώρα που αστοχίες στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της τις τελευταίες ημέρες χτύπησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και αύξησαν τον κίνδυνο ρευστοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v