Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Evergrande επιβεβαιώνει: Υπό περιορισμό ο πρόεδρός μας

«Υποπτος για εγκλήματα» ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της χειμαζόμενης κινεζικής εταιρείας κατασκευής ακινήτων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η Evergrande επιβεβαιώνει: Υπό περιορισμό ο πρόεδρός μας

Ο Χούι Κα Γιαν, ο πρόεδρος της χειμαζόμενης κινεζικής εταιρείας κατασκευής ακινήτων Evergrande, έχει τεθεί υπό περιορισμό ως ύποπτος για εγκλήματα, ανέφερε σε δήλωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η ίδια η εταιρεία, προσθέτοντας ότι έλαβε σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Η επιβεβαίωση έρχεται μια ημέρα αφότου πηγές είχαν αποκαλύψει ότι ο ιδρυτής του γίγαντα του κινεζικού real estate είχε τεθεί υπό αστυνομικό έλεγχο.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.

Η κίνηση είναι το τελευταίο σημάδι που δείχνει ότι η πιο χρεωμένη εταιρεία κατασκευής ακινήτων στον κόσμο έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, που περιλαμβάνει και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, αφού οι αρχές συνέλαβαν προ ημερών προσωπικό στη μονάδα διαχείρισης περιουσίας, ενώ δύο πρώην στελέχη επίσης κρατήθηκαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επίσης προκαλούνται ερωτήματα σχετικά με την τύχη της Evergrande, την ώρα που αστοχίες στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της τις τελευταίες ημέρες χτύπησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και αύξησαν τον κίνδυνο ρευστοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v