Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο μηδέν οι ρωσικές εξαγωγές ντίζελ τον Οκτώβριο

Επιμηκύνεται και επιτείνεται η απόφαση για πάγωμα των πωλήσεων στο εξωτερικό -ιδίως στη Δύση-, με σκοπό να τιθασευτούν οι τιμές στο εσωτερικό της χώρας. Πού θα κατευθυνθούν τα λιγοστά φορτία.

Στο μηδέν οι ρωσικές εξαγωγές ντίζελ τον Οκτώβριο

Σχεδόν στο μηδέν σχεδιάζει να περιορίσει τις εξαγωγές ντίζελ από τα δυτικά λιμάνια της τον επόμενο μήνα η Ρωσία, επιμηκύνοντας και επιτείνοντας προηγούμενη απόφασή της για πάγωμα των πωλήσεων στο εξωτερικό, με σκοπό να τιθασευτούν οι αυξανόμενες τιμές στο εσωτερικό της χώρας.

Τα φορτία από ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη και Βαλτική Θάλασσα θα κυμανθούν σε περίπου 223.000 τόνους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Ωστόσο, στην ποσότητα αυτή περιλαμβάνονται 210.000 τόνοι από τη Λευκορωσία που θα φορτωθούν στο Πριμόρσκ και 12.800 τόνοι που θα φορτωθούν στο Nοβοροσίσκ για πελάτες στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, στην οποία συμμετέχουν ορισμένες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Αυτές οι ροές εξαιρούνται από την απαγόρευση που ανακοινώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να μειωθούν οι εγχώριες τιμές καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v