Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 5,3% για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Διατήρησαν την πτώση του Αυγούστου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη από το 2009. Η μέση τιμή κατοικίας στη χώρα υπολογίστηκε στις £257.808, σημειώνοντας πτώση από τις £259.153 που ήταν ένα μήνα πριν.

Βουτιά 5,3% για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο ήταν 5,3% χαμηλότερες από ό,τι πέρυσι, διατηρώντας την πτώση του Αυγούστου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της  τράπεζας Nationwide που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε μηνιαία βάση, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες τον Σεπτέμβριο, μετά από πτώση 0,8% τον Αύγουστο, ανέφερε η Nationwide.

Η μέση τιμή κατοικίας στη χώρα υπολογίστηκε στις £257.808, σημειώνοντας πτώση από τις £259.153 που ήταν ένα μήνα πριν.

«Η δραστηριότητα της αγοράς κατοικιών παραμένει αδύναμη, με μόλις 45.400 στεγαστικά δάνεια να εγκρίνονται για αγορά κατοικίας τον Αύγουστο», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner.

«Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν υποβαθμίσει τις προσδοκίες τους για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ενδείξεων ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τελικά χαλαρώνουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v