Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ζεστός καιρός ρίχνει την τιμή αερίου

Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι πολύ πάνω από το συνηθισμένο για την εποχή στη βορειοδυτική Ευρώπη μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου. Συνεχίζεται κα η ροή φυσικού αερίου σε χώρους αποθήκευσης, οι οποίοι είναι πλέον γεμάτοι πάνω από 95%.

Ο ζεστός καιρός ρίχνει την τιμή αερίου

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου καθώς οι traders σταθμίζουν τους κινδύνους προσφοράς έναντι μιας ήπιας πρόβλεψης καιρού για τον Οκτώβριο.

Το συμβόλαιο του Νοεμβρίου υποχωρεί έως και 3,5% μετά την άνοδο στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα Δευτέρα. Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι πολύ πάνω από το συνηθισμένο για την εποχή στη βορειοδυτική Ευρώπη μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου σε χώρους αποθήκευσης, οι οποίοι είναι πλέον γεμάτοι πάνω από 95%.

Η Ευρώπη εισέρχεται στο τέταρτο τρίμηνο με ασυνήθιστα ζεστό καιρό, μια προοπτική που θα βοηθήσει στη διατήρηση των αποθεμάτων καυσίμων καθώς καθυστερεί την ανάγκη για θέρμανση. Ωστόσο, η ήπειρος εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε διαταραχές και άλλους κινδύνους εφοδιασμού μετά την περσινή ιστορική ενεργειακή κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v