Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά κάνουν οι τιμές αερίου και πετρελαίου, καταρρέει η ζήτηση

Κατηφορίζει το αέριο, σχεδόν 6%, στο πιο χαμηλό από τον περσινό Γενάρη. Εχει χάσει πάνω από 10% τις τελευταίες τρεις ημέρες. Χαμηλό 3 εβδομάδων για το πετρέλαιο. Τι οδηγεί τις αγορές.

Βουτιά κάνουν οι τιμές αερίου και πετρελαίου, καταρρέει η ζήτηση

Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός ρίχνει τη ζήτηση που έχει ήδη διαβρωθεί από την αδύναμη όρεξη της βιομηχανίας.

Το συμβόλαιο για παράδοση Νοεμβρίου χάνει έως και 5,7%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022 - αυτή την ώρα βρίσκεται στα 37,07 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Έχει υποχωρήσει πάνω από 10% τις τελευταίες τρεις συνεδρίες.

Από το Λονδίνο έως τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου μέχρι το Σαββατοκύριακο και να παραμείνουν πάνω από τις κανονικές, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα, σύμφωνα με την Maxar Technologies. Αυτός ο καλός καιρός θα καθυστερήσει την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, μετά από έναν ζεστό Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, οι χώροι αποθήκευσης συνεχίζουν να γεμίζουν, με τα αποθέματα στην περιοχή να είναι περίπου 96% γεμάτα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe. Η αύξηση της ζήτησης δεν καταγράφεται πουθενά στη βιομηχανία.

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων βουτάει το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων εν μέσω ανησυχιών ότι μια παρατεταμένη περίοδος υψηλών επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία και να επιβραδύνει τη ζήτηση για το εμπόρευμα.

Το μπρεντ έφτασε να χάνει ένα δολάριο, στα 89,73 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 76 σεντς, στα $88,06.

Οι μειώσεις των τιμών του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες αντιστρέφουν μια τάση ανόδου που καταγράφεται από τον Ιούνιο, η οποία οφείλεται στην ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για συντονισμένες περικοπές στην παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v